Arkitektstudentens hjem: Elise

Det er ingen hemmelighet at studenter flest bor ganske kummerlig og aksepterer en standard mye lavere enn resten av befolkningen. Arkitektstudenter jobber ofte med å tegne andres drømmebolig, men hvordan bor de selv? På lik linje med NRKs serie “Arkitektens hjem” skal vi i Tidsskriftet A ta et dypdykk i arkitektstudentens hjem. Denne gangen tar vi turen hjem til Elise.


Navn: Elise Brandsvik Skeide
Adresse: Sorgenfriveien 30A
Månedsleie: 7 450
Størrelse: 19 kvm
Antall samboere: 1
Etasje: 4


Nevn en arkitekt som inspirerer deg?

Jan Gehl.

Hvordan kan man se det i hjemmet ditt?

Trur ikkje det er mykje som avslører. Bur dog i 4. etasje og testar ut teorien om at folk i 4. etasje gidd gå trapper. Så langt fungerer det dårleg, hehe.

Hvordan har du satt ditt personlige preg?

1-romsen er dominert av ei heimesnekra boks med oppbevaring og seng. Gjer at ein får megagod plass til stue, og ved å legge lokket på senga er det ingen som veit om du har reia opp senga eller ikkje 😉

Hvilket rom er hjerterommet?

Her er det berre badet og hovudrommet, så valet fell på sistnemnde. Sofakråa mot vindaugskarmen er ein favorittplass uansett tid på døgnet.

Hva er konseptet?

Soverommet er stort sett eit veldig lite, fleksibelt rom. Ved å putte rommet i ei boks, får ein utnytta MAKS. Og når ein er to som bur her, er det godt å ha litt opphaldsareale.

Er det et hjem? Hva betyr et hjem for deg?

Absolutt. Ein heim for meg er ein stad der du ikkje treng spør nokon om lov. Du kjenner kvar krik og krok (sjølv dei støvete du helst unngår), og greier å ha låge skuldrar.

Hva er det beste med å bo her?

At det er så smått. Vi er glade i å lage mat, så mykje skapplass går til det. Då er det ikkje mykje plass til andre ting. Og dersom ein har mindre ting vert det mindre rot. Og så har eg vorte veldig glad i utsikta over til Byåsen. Co-living konseptet passar oss også veldig godt. Nå ein er to stk som bur på avgrensa areale er det kjekt å ha tilgong til eit ekstra, litt større kjøkken, filmrom og co-working, slik at ikkje alt livet heime trengst å levast på våre 19 kvm.

Hva er det dårligste?

At vi ikkje har frysar. Ellers er området ikkje prima. Sorgenfri er planlagd for bilen….

Kan du beskrive dette hjemmet med ett ord?

Rolig.

Hvor høyt er det under taket?

Rundt 2.70. 

Har dette hjemmet noen hemmeligheter?

Ikkje anna enn senga, men den vert veldig fort avslørt.

Hvordan kan man se at en arkitektstudent bor her?

Trur det er lite som avslører. Då måtte ein i så fall leita i skapet etter ein turtleneck 😉

Er du opptatt av hvordan det ser ut her?

Eg er meir oppteken av korleis det kjennest å bu her. Men det er viktig å halde det ryddig når det er to pers på liten plass.