Arkitektstudentens hjem: Synne Lindemark

Det er ingen hemmelighet at studenter flest bor ganske kummerlig og aksepterer en standard mye lavere enn resten av befolkningen. Arkitektstudenter jobber ofte med å tegne andres drømmebolig, men hvordan bor de selv? På lik linje med NRKs serie “Arkitektens hjem” skal vi i Tidsskriftet A ta et dypdykk i arkitektstudentens hjem. Denne gangen tar vi turen hjem til Synne som går i 3. klasse. 

Foto: Thomas Klungland


Navn: Synne Lindemark
Adresse: Elvegata 18
Månedsleie: Eier
Størrelse: 47
Antall samboere: 1
Etasje: 3. etasje


Nevn en arkitekt som inspirerer deg

Mies van der Rohe.


Hvordan kan man se det i hjemmet ditt?

Det må nok være gjennom det enkle og funksjonelle. Det jeg har av dekor er bruksgjenstander og grønne planter som renser luften.

Hvilket rom er hjerterommet?

Det er vanskelig å si, alle rommene trives jeg godt i, men må jeg velge et er det soverommet. Her har jeg malt vegger og tak i en mørk, matt blåfarge som gir en hulefølelse og en slapper automatisk av.


Hva er konseptet?

Sans for detaljene: praktisk, funksjonelt og estetisk.

Er det et hjem? Hva betyr et hjem for deg?

Det er helt klart et hjem, jeg slapper av og lader opp batteriene, men det viktigste er at jeg har et hjem med rom for kreative prosesser. Tidligere har jeg måtte finne frem det jeg trengte for å gjøre noe kreativt, men nå har de kreative prosjektene blitt en del av interiøret.  


Hva er det beste med å bo her?


Det er beliggenheten. Kort vei til byen, samt i et rolig område med utsikt til Nidelven og mye sol.

Hva er det dårligste?

Det rommet jeg ikke har gjort noe med, badet.


Kan du beskrive dette hjemmet med ett ord?

Meg.


Hvor høyt er det under taket?

2.61

Har dette hjemmet noen hemmeligheter?

Ja, helt klart! Kan jo nevne at under spisebordet henger det en bit av en nylon strømpebukse samt betongsøl etter fjorårets juleverksted.

Hvordan kan man se at en arkitektstudent bor her?

Det ser en i detaljene og løsningene samt at ikke alt er hvitt. Da jeg skulle sette inn nytt kjøkken var det detaljer jeg jobbet ekstra med. Kokeplaten ville jeg ha nedfelt og vasken underlimt slik at benkeplaten ikke har noen kanter og er enkel og tørke av. Hadde jeg kjøpt dette som standardløsning hadde det blitt fryktelig dyrt, så etter mye leting, tegning og jobb fikk jeg til dette rimelig. Videre jobbet jeg mye med de åpne hyllene. Min tanke var at plassen bakerst i slike hyller ikke blir brukt og jeg laget derfor en nedtrekkbar krydderhylle her. Den gir system til krydrene og kan være skjult eller nede, helt etter humør. Et annet eksempel er den selvlagde sofaen. Den kan slås ut så en kan ligge i den og settes sammen igjen til vanlig sofa og dermed ikke ta opp for mye plass. Jeg har også kjøpt lampeskjerm på salg og laget eget stativ og brukt kosteskaft og rørepinner og laget plantebord.

Er du opptatt av hvordan det ser ut her?

Helt klart! Da jeg flyttet inn var det helt hvitt og med standardløsninger, nå er det alt annet enn det.