Arkitektstudentens hjem: Martine Kjøge

Det er ingen hemmelighet at studenter flest bor ganske kummerlig og aksepterer en standard mye lavere enn resten av befolkningen. Arkitektstudenter jobber ofte med å tegne andres drømmebolig, men hvordan bor de selv? På lik linje med NRKs serie “Arkitektens hjem” skal vi i Tidsskriftet A ta et dypdykk i arkitektstudentens hjem. Denne gangen besøker vi Martine som flyttet i seilbåt før sommeren på sitt tredje år på arkitekturstudiet ved NTNU. 

Foto: Malin Dalby Borger


Navn: Martine Kjøge
Adresse: Skansen gjestehavn
Månedsleie: Det varierer
Størrelse: 35 fot
Antall samboere: 1 – kvalitet over kvantitet
Etasje: Under dekk


Nevn en arkitekt som inspirerer deg.

Amalie Nævisdal.


Hvordan kan man se det i hjemmet ditt?

På de smarte løsningene som er gjort for å få plass til mye på lite.

Er du opptatt av hvordan det ser ut her?

Selvsagt!


Hvordan har du satt ditt personlige preg?

Jeg elsker bilder av minner med de jeg er glad i, så har en del bilder plassert rundt om. Personlige ting får alltid en plass framme, slik som et akvarellbilder som en venninne har malt, og pynteflodhesten jeg har fått av mine foreldre. Flamingolysa som henger over kjøkkenbenken fikk jeg av roomien min da vi skulle flytte inn.


Hvordan kan man se at en arkitektstudent bor her?

Jostein Kirkerud-plakaten som henger over sofaen og at bokhyllen er full av godbiter som Den vitale byen, samlingen til Einar Dahle og alle utgavene av tidsskriftet A siden høst 15.

Er det et hjem? Hva betyr et hjem for deg?

Et hjem for meg er et sted jeg slapper av. Et sted jeg føler tilhørighet.


Hvilket rom er hjerterommet?

Her flyter rommene i hverandre, og det er ikke noen grense mellom ute og inne, jeg vil dermed hevde av hjerterommet er selve bryggen; der jeg kan dele morgenkaffen med naboen. Og hvis jeg skal strekke strikken enda lengre; den blå lagunen.

Hva er det dårligste?

Det krever litt mer planlegging. Jeg har alltid et håndkle og en tannbørste i baggen.


Hva er konseptet?

“Layering”; både sett i lys av overlapping, men også i form av klesvalg. 


Kan du beskrive dette hjemmet med ett ord?

Floating (layers)

Hvor høyt er det under taket?

670 mm – toppen av masten


Har dette hjemmet noen superkrefter?

Det kan seile av gårde når som helst.


Hva er det beste med å bo her?

Å bli vugget i søvn.