Kollektivt Reisebrev

Semesteret er godt i gang, sommeren slipper taket av Trondheim og sesongen for nettsaker er i gang igjen. Vi starter med en liten hilsen fra oss i redaksjonen og noen bilder fra hvor noen av oss har vært rundt om kring i den store vide verden. Om ikke lenge kommer vi også tilbake med nye episoder av Arkitektstudentens Hjem! Håper dere har hatt en flott sommer! 

Kimberly: Tokyo, Japan. Prøvde å utforske så mye som mulig av verdens største metropolis på tre dager. Må tilbake asap.

Nikolay: Karmsundet, Norge. Fra en flytur mellom Bergen og Haugesund. Bildet viser Karmsund bru som forbinder Karmøy, med sine 42 000 innbyggere, med falstlandet. 

Malin: Montserrat, Spania. Et av stedene jeg tilfeldigvis kom over på en biltur fra Barcelona til Andorra. Utrolig spesiell fjellformasjon med et gammelt kloster. Herfra ser man nesten hele Catalonia.

Ruben: Kattanakken, Jostedalsbreen, Norge. Brukte en morgen med journalist Anders og tidligere redaktør Kimberly til å gå opp Kattanakken, rett nord for Jostedalsbreen, ca. 1400 m.o.h. -Ruben

Lan: Anaheim, California, USA. Å legge opp bukser er ingen enkel sak. Mormor hjelper og viser hvordan man gjør det som en pro.

Magnus: Sintra, Portugal. Et stedene vi besøkte på vår reise til Portugal, var dette fargerike palasset fra 1800-tallet, kalt Palácio da Pena. Det ruver over den lille byen Sintra, kun en liten time med tog fra Lisboa.

Frøydis: Mỹ Sơn, Việt Nam. Moderne norsk 1800-tallsbondeposering foran gammel vietnamesisk hinduruinrestaurering.

Linn: Stupetårnet i Hamar. Da vi var på biltur en varm sommerdag i midten av juli, ble stupetårnet på Hamar vårt stoppested. Vi måtte kjøre fram og tilbake, lete med Google maps og spørre de lokalt kjente om veien for å finne fram. Men det var verdt omveien – vi fikk en forfriskende dukkert i Mjøsa. Prisen for å bygge stupetårnet var til slutt 25,8 millioner kroner i 2015- noe som brutalt sprakk det planlagte budsjettet! Dette er det til og med skrevet en bok om: les «Stupetårnet» av Arne Hjeltnes.

Sina: En liten by, Albania. En av byene vi dro innom på sykkeltur gjennom Albania. Prakteksempel på alt jeg elsker med rotete, sør-europeiske bakgater.

Jøran