En Psykt Vanlig Uke

Fra mandag til torsdag denne uken arrangeres “En Psykt Vanlig Uke”. Det er en temauke som arrangeres av de 20 linjeforeningene ved Gløshaugen, og består av foredrag, opplegg på stands og individuelle linjeforeningsarrangement.

Tekst: Vera Slapø Nes, domina for Broderskabet
Illustrasjon: Offisiel logo for “En Psykt Vanlig Uke” av Marthe Strand Haltbakk

Som student har man ofte mange baller i luften på en gang; man skal studere på fulltid, få gode karakterer, være sosial, kanskje ha kjæreste, trene, spise sunt, muligens ha jobb for litt ekstra inntekt til BSU-kontoen og naturligvis ha et verv i Norges største studentby. Med andre ord er det en god del ting man gjerne skal få til som student. Mange sliter tidvis med en følelse av å ikke strekke til. Derfor er årets fokus for temauken stress, og den arrangeres taktisk nok nært opp mot eksamenstiden.

«Stress kan defineres som en tilstand av økt psykologisk, fysiologisk og atferdsmessig beredskap. En stressreaksjon er en normal reaksjon og betraktes ikke som farlig, men snarere nødvendig.» står det i helsedirektoratets aktivitetshåndbok om stress. Dette tilsier at stress ikke nødvendigvis er en dårlig ting, og det er noe vi også ønsker å få frem. Problemet vi ønsker å ta opp er det såkalte «negative» stresset en god del studenter kjenner på, spesielt i jakten på det perfekte studentliv. Mer konkret ønsker vi å fjerne tabuet om å snakke med venner dersom man føler at det tærer på psyken, og å gi studenter informasjon om hvor man kan få hjelp dersom det trengs.

Bannermaling søndag kveld på Bodegaen på Studentersamfundet. Fra venstre: Filip Sarfi, Edvard Andersen, Vera Slapø Nes, Endre Micael Austad Ulberg. Foto: Thor Håkon Bredesen.

Som sagt er det 20 linjeforeninger som samarbeider om denne temauken. En arbeidsgruppe har stått for mye av arrangeringen av uken, bestående av representanter fra Smørekoppen, Nabla, Volvox og Alkymisten, Online og naturligvis Broderskabet. I tillegg har vi fått en god del hjelp fra medstudenter og blant annet Markedsførings-gjengen til Studentersamfundet. Det skal ikke legges skjul på at det har gått med mange arbeidstimer til denne uken, så dette er noe man ikke burde gå glipp av!

Headliner-foredraget for uken heter «tankevirus» og er et prisbelønt foredrag av Hanne Brorson. Dette foredraget handler om hvordan én negativ tanke kan påvirke andre tanker og videre senke livskvaliteten, noe jeg tror at noe mange kan kjenne seg igjen i. Det vil også være to andre foredrag i regi av Sit – “tidsplanlegging og stress” og “søvn”. Disse foredragene bør man virkelig dra på! Og om du er redd for at torsdagsforedraget skal krasje med generalforsamlingen, fortvil ikke! Foredraget begynner klokken 16:30, så du rekker å dra dit etter skolen for så å komme på generalforsamlingen 18:00 og få gratis pizza der.

Vi gleder oss masse til å se deg på et eller flere av arrangementene.

Program for uken:

Tirsdag 25.04 kl 16:15 i R7: Hanne Brorson “Tankevirus”
Onsdag 26.04 kl 16:30 i R2: Foredrag fra Sit: Tidsplanlegging og stress
Torsdag 27:04 kl 16:30 i R2: Foredrag fra Sit: Søvn

Kilder:

Jonsdottir, I. H. og Ursin, H. Aktivitetshåndboken, kapittel 46. Stress. Tilgjengelig fra: https://helsedirektoratet.no/Documents/Publikasjonsvedlegg/IS-1592-aktivitetshandboken-kapittel-46-stress.pdf (Hentet: 23. april 2017).