Visuelt reisebrev: Paris

Tekst: Malin Dalby Borger
Foto: Ruben Ratkusic

En klasse på seksti reiste til kjærlighetens by for å studere dens vakre arkitektur. I de rette gatene omkranset av Haussmanns steinhus danset vi til fransk musikk med en god dose rødvin i blodet. Vi forelsket oss i den parisiske stemning og kultur. Sulten på inspirasjon spiste vi all informasjon vi ble foret. Boligprosjektene gikk fra bedre til best. Og kjærligheten for arkitektur ble ikke mindre da vi fikk oppleve Le Corbusiers Villa Savoye og Maison La Roche. Noe annet enn det vi så gjennom solbrillene i Versailles. Med èn, to og tre makroner i magen ruslet vi ned Champs-Èlysées. I enden av gaten fikk vi endelig satt ord på hvorfor Louvre Pyramiden så fint setter prikken over i’en for et av verdens største museer. Og det er så stort det ståltårnet som ruver over byen. Fra toppen følte vi oss små. En liten arkitektstudent som skal forandre verden. Etter å ha krysset Seinen utallige ganger både under og over elven kan vi si oss mette på baguette og brie.