Arkitektstudentens hjem:

Marion Amalie Teigseth

Det er ingen hemmelighet at studenter flest bor ganske kummerlig og aksepterer en standard mye lavere enn resten av befolkningen. Arkitektstudenter jobber ofte med å tegne andres drømmebolig, men hvordan bor de selv? På lik linje med NRKs serie “Arkitektens hjem” skal vi i Tidsskriftet A ta et dypdykk i arkitektstudentens hjem. Denne gangen besøker vi Marion som er på sitt andre år på arkitekturstudiet i Trondheim.

Foto: Marte Kittang


Navn: Marion Amalie Teigseth
Adresse: Tyrkrisveita 7
Månedsleie: 3700 pluss strøm og internett
Størrelse: rundt 24 kvm
Antall samboere: bare meg her nede, deler bad med to andre oppe i 2. etg.
Etasje: 1.


Hvordan har du satt ditt personlige preg på boligen?
Jeg liker ting, når jeg er ute å reiser tar jeg nesten alltid med meg en ting eller to hjem, det meste har plass på en eller annen hylle et eller annet sted. Også har jeg fylt en vegg med et verdenskart da, det er et ganske stort preg.

Hvilket rom er hjerterommet?
Jeg har to rom, og liker begge to, men jeg oppholder meg kanskje mest i sofahjørnet. Det kan vel betegnes som et rom det også?

Hva er konseptet?
Jeg er jo veldig glad i ting og farger, så jeg vil kanskje si at konseptet er å spre glede og fylle på energi. Sånn i store ord.

Er det et hjem? Hva betyr et hjem for deg?
Et hjem er et sted hvor jeg kan slappe av, fylle kroppen med det den trenger, gjøre den presentabel og være meg sammen med meg. Så ja, jeg vil så absolutt kalle dette et hjem.

Hva er det beste med å bo her?
Veldig sentralt, billig, koselig, og store vinduer. Jeg bor jo på en måte alene, med privat kjøkken og stue/rom – det er deilig!

Hva er det dårligste?
Litt kaldt om vinteren og dermed blir det ganske store strømregninger. Også må jeg via den kalde gangen for å gå opp på do.

Kan du beskrive dette hjemmet med ett ord?
Fargerikt.

Hvor høyt er det under taket?
Jeg når akkurat opp til brannvarsleren hvis jeg står på en stol, så jeg tipper rundt 250.

Er du opptatt av hvordan det ser ut?
Ja, jeg er vel egentlig det. Liker at ting ligger og står der det skal.

Hvordan kan man se at en arkitektstudent bor her?
Er ikke mye som avslører meg tror jeg. Noen bøker med avslørende titler, og en del tegne/male utstyr som ligger litt her og der, men det er vel det.

Har dette hjemmet noen hemmeligheter?
For noen måneder siden skulle huseier legge nytt gulv og panel inne i hovedhuset. Da fant hun massevis av gamle maleritapeter, tykke papptapeter og gammelt panel i forskjellige størrelser. Det var jo litt kult, jeg lurer på om det finnes noe slikt inne hos meg. Jeg har også blitt fortalt at dette er en av de eldste teglhusbygårdene i Trondheim, og det er jo litt stili.