Visuelt reisebrev: Tur-retur Italia

Foto: Eline Thunes Johansen og Oda Sivesind Holthe

Kjære A!


Masterkurset Housing Design Studio har vært på studietur til Italia denne høsten. Turen gikk først til Milano for å se på boligprosjekter, med spesielt fokus på fasade. Den virkelige sniktitten inn i hvordan boligene i Milano ser ut innvendig fikk vi ved hjelp av Airbnb. Følelsen av å bo i noens hjem er flott, og som arkitektstudent er det en unik mulighet til å se innsiden av boligene som fyller byveven. Vi hoppet deretter på toget til Venezia for å utforske middelalderbyen og Venezias unike Campoer (byrom). Som arkitektstudent kan man ikke unngå å besøke Biennalen, og vi forsøkte å manøvrere oss gjennom uendelige utstillinger og et knippe paviljonger på to dager. Også i Venezia innkvarterte vi oss ved hjelp av Airbnb, men skuffelsen var stor da boligen hadde lite hjemlig preg og kun ble brukt til utleie. Et vitnesbyrd om byens massive turisme, og byens minkende faste befolkning.

Hilsen Eline og Oda