Arkitektstudentens hjem: Mina Afsari- Rad

Det er ingen hemmelighet at studenter flest bor ganske kummerlig og aksepterer en standard mye lavere enn resten av befolkningen. Arkitektstudenter skal daglig jobbe med å tegne andres drømmebolig, men hvordan bor de selv? Vi tar et dypdykk i arkitektstudentenes hjem, og denne gangen besøker vi masterstudenten Mina Afsari- Rad som bor i professor August Schmidts hus.

Foto: Eline Thunes Johansen


Navn: Mina Afsari- Rad
Adresse: Nedre Bakklandet 17B
Månedsleie: 5000
Størrelse: mitt soverom er cirkus 12 kvm.
Antall samboere: 2
Etasje: Bruker alle etasjene i huset. Eller ikke toppen da. Om jeg ikke blir invitert opp av mine roomies. Hey, gurlz!


Nevn en arkitekt som inspirerer deg?
Med fare for å virke smiskete overfor huseier (hei, August!) blir jeg veldig inspirert av huset vi bor i. Hvordan overgangen fra det gamle trehuset til det nye er laget i trapperommet. Det er brukt gode, solide materialer som gjør huset veldig hyggelig å være i.

Hvordan kan man se det i hjemmet ditt?
Det er jo han som har tegnet det. Så jeg prøver å følge hans spilleregler.

Hvordan har du satt ditt personlige preg?
Med gule tallerkener og nå nylig med en haug skifer som ligger på kjøkkenet og venter på å bli brukt som sushifat. Og så har jeg en musefelle jeg kjøpte i India som jeg egentlig ville ha hvitløk i, men som nå huser pennene mine. Den er brukt.

Hvilket rom er hjerterommet?
Kjøkkenet. Definitivt. Det er det mest fotogene rommet. Det er her vi i kollektivet er kule og prater og spiser og drikker sammen.

Hva er konseptet?
2005 møter 1800 i en deilig koalisjon. Pluss en dæsj gult.

Er det et hjem? Hva betyr et hjem for deg?
Det er absolutt et hjem. Jeg trives godt og liker å vende tilbake hit. Det er så fint her!

Hva er det beste med å bo her?
Matilde og Ida Eline. KGID.

Hva er det dårligste?
At jeg ikke vet om folk faktisk har lyst til å besøke meg, eller om de kun er interessert i å se huset.

Kan du beskrive dette hjemmet med ett ord?
Stilig. På en upretensiøs måte.

Hvor høyt er det under taket?
ca. 2,20 Jeg liker at jeg kan ta i taket. Da føler jeg meg ikke så liten. Ting er ganske skjevt i den gamle delen av huset. Skjevt er sjarm.

Har dette hjemmet noen hemmeligheter?
Det bor en ugle på rommet mitt.

Hvordan kan man se at en arkitektstudent bor her?
Har hengt opp en gedigen plakat med tekniske tegninger rett ved døren.

Er du opptatt av hvordan det ser ut her?
Absolutt. I skjønne omgivelser vil man ha det bra rundt seg. Man tar vare på det man er glad i<3