Arkitekturprosjektering med lys og farge:

PERCIFAL på Stedelijk Museum i Amsterdam

Årets studietur i masterkurset Arkitekturprosjektering med lys og farge var i Amsterdam, hvor studentene fikk i oppgave å vurdere byen utifra lys, farge og materialitet, både byplanmessig men også på de mange museumene de var innom. På Stedelijk Museum fikk studenten i oppgave i å velge seg ett rom dagslys som de skulle analysere utifra PERCIFAL (Perceptual analysis of colour and light). Det er en analysemetode som brukes for å kunne gjøre det enklere å kommunisere lys og farge, og tar utgangspunkt i lys-og fargeforhold slik som vi ser dem. Punktene inkluderer det øyeblikkelige inntrykket av rommet, lysfordelingen, skygger og lystemperatur, såvel som hvordan dette påvirker utstillingsobjektene.

Foto: Hanne Barriteau Siiri