Arkitektstudentens hjem: Maria Wyller

Det er ingen hemmelighet at studenter flest bor ganske kummerlig og aksepterer en standard mye lavere enn resten av befolkningen. Arkitektstudenter skal daglig jobbe med å tegne andres drømmebolig, men hvordan bor de selv? Parallelt med NRKs arkitektrunking i serien “Arkitektens hjem” skal vi i Tidsskriftet A ta et dypdykk i arkitektstudentenes hjem.


Navn: Maria Wyller
Adresse: Klæbuveien
Månedsleie: 4750,-
Størrelse: 20 kvm
Antall samboere: 3
Etasje:


Hvordan har du satt ditt personlige preg?
Jeg er en ryddig roter. Det er rot over alt her, mitt eget rot, andres rot, men det er sortert.

Hva er konseptet?
Jeg møblerer for at jeg skal finne roen i selv et midlertidige hjem, samtidig som løsningene må være så enkle at jeg kan flytte ut på et par timer.

Hva betyr et hjem for deg?
At det er et sted jeg trives helt alene.

Hva er det beste med å bo her?
24/7 panoramautsikt til Teknobyens kjøkken over gaten. Som Paradise, bare med ingeniørstudenter.

Hva er det dårligste?
Teknobyens 24/7 innsyn til meg? Irriterende å kle av og på seg liggende på gulvet fordi en teknobyer vil se ALT hvis jeg ikke gjør det.

Hvor høyt er det under taket?
Akkurat så høyt at hvis jeg har på Birkenstocks og står på tærne på en stol når jeg i taket med fingerspissen. Skulle nesten tro mesteren hadde vært her med Moduloren sin!

Har dette hjemmet noen hemmeligheter?
Man finner forrige beboers kjempemaleri av selveste Che Guevara i skala 1:0,01 bak klærne mine. Han ser på en måte igjennom et slør av materialisme bort på meg når jeg sover. En finurlig detalj.

Hvordan kan man se at en arkitektstudent bor her?
Penner i hver hylle, skuff, nett, kurv eller boks. Halvbra hjemmeløsninger over alt: hjemmelaget sengerygg, hylleplater av 1cm tykke sponplater fra gjett-hvor, Uåpnede bøker med pretensiøse titler i hyllene (The fountainhead, check, X antall Gombrich bøker, check, T.S Eliot diktsamlinger check, Hypnerotomachia poliphili check). Mulig den russiske Ginsburg-plakaten også kan hinte om at det bor ei litta arkitektspire her.

Er du opptatt av hvordan det ser ut her?
Ja, er en grunn til at jeg sorterer klærne mine etter farger.